Blogg
5 februari
Nu är de här, den supersöta E-kullen. De föddes den 28 januari 2013. Det kom inte så många som vi trodde, men sex söta friska välmående valpar blev det. Fem hanar och en tik. De växer så det knakar och har redan mer än fördubblat sin födelsevikt. Tyvärr så är alla valparna i denna kullen tingade, men om allt går som det ska så kommer det att bli en till kull som föds i mitten på april. Bilder på sötisarna ligger i Valpar & kullar under Foto E-kullen.

3 januari 2013
Efter ett hektiskt jul och nyår, med massor med trevliga vovvar som kom och firade helgerna med oss, så har det lugnat ner sig lite, och Johanna och jag tog en tripp till veterinären i Trysil. Vi tog med oss Maja, som parades i början på december och gjorde ett ultraljud. Ja inte var det tomt inte, veterinären såg minst åtta valpar och han tror att det kan vara en eller ett par till 😀. Vi är överlyckliga och längtar nu till 1 februari, när de väntas födas.

24 juli
Två till toppresultat på höftledsröntgen, Fjälltoppens Bosse fick B-höfter och Fjälltoppens Björne (Colin) fick A-höfter. Väntar med spänning på de två som inte blivit röntgade ännu.

21 juli
På kvällen den 19 juli så födde Tuva D-kullen. Det blev 5 hanar och 2 tikar. Mor och barn mår bra 🙂 

18 juli
I går kväll så föddes C-kullen här på kenneln. Polly fick 4 hanar och 2 tikar. Mor och barn mår bra. Nu väntar vi på att Tuva ska nedkomma med D-kullen de närmaste dagarna. Tusen tack till Katarina, René och Johanna för god hjälp och Morgan förstås som sköter resten av ranchen.

3 juli
Fjälltoppens Berry (Malte) har hd röntgats med B-höfter som också betyder friska höfter.
Nu är kontoret flyttat till vardagsrummet och vips så har vi två valprum. Allt är nu förberett för valpningar. Både Polly och Tuva är ordentligt runda om magen 😀 

24 juni
Inget tvivel längre, Tuva och Polly är dräktiga bägge två. Nu börjar vi rusta för att det kommer ett gäng med valpar under vecka 29. Kontoret ska bli valprum nr2, där finns det en hel del att rensa ut för att göra plats åt en valplåda.

20 juni
Fjälltoppens Beda (Jizza) har HD-röntgats med resultatet A-höfter 😀 
Nu har det gått drygt fyra veckor sedan Tuva och Polly parades och det ser ut att vara valpar i båda två 😀24 maj

Först och främst så gratulerar vi A-kullen som fyller 5 år idag 😀 hurra hurra!! 
Sen så hoppas vi att det kommer många valpar i sommar. Tuva är parad med TaWei´s Repris (Prisse) samma pappa som B-kullen och Polly är parad med A-kullens pappa Gravelfarm´s Famouse Grouse (Pooh). Valparna kommer att födas i vecka 29.
HD-resultat från Norge: Fjälltoppens Börje har röntgats med A på höfterna, stort grattis fam. Dahle 🙂


30 december
Tyvärr så har Tuva gått tom, så nu vet vi att hon och Louis inte "passar" ihop. Men jag kommer att para henne på nästa löp som blir i vår.
Julen har varit helt underbar, lungt och skönt. lagom många hundar i pensionatet. Nu så är nyåret snart här och det är nästan fullt med hundar här på semester. Här nere på byn så är det bara nyårsraketer vid tolvslaget och vi gör som vi brukar och täcker för fönstren i pensionatet med täcken och filtar, slår på radion högt så hundarna inte märker något. Det har fungerat jättebra hittils. De hundar som är extra rädda stoppar vi bomull i öronen på.
Tyvärr så har vi väldigt lite snö för den har regnat bort så nu när det frusit på så är det en ishinna överallt, så i nyårspresent så önskar jag mycket snö.
Har anmält Polly, Maja och Jizza på inoff. utställning den 14 januari i Malung, det ska bli jättekul för nu var det länge sedan jag var iväg. Johanna ska vara med och hjälpa mig 😀
Detta blir årets sista inlägg så jag vill passa på att önska ALLA ett Gott slut och ett GOTT NYTT ÅR 😀 


29 oktober

Nu har vi fått resultatet på Majas höftledsröntgen och hon hade grad B som betyder att hon har fria höfter 😀.
Besök har vi också från den stora staden Stockholm, Dons Postman (Louis) han är här och parar Tuva och vi hoppas att det blir tredje gången gillt så vi får valpisar till nyår 🙂.
Vi har byggt ett par fina hundgårdar bakom pensionatet också här i höst, som är rymningsfria både uppåt och neråt. Vi lade dubbelt nät i botten under gruset och enkelt nät som tak. Det är också plåttak två meter ut från väggen. Jätteskönt att även rymmarhundar kan få vara ute i friska luften. Där kommer vi även ha våra valpar och veta att det inte kan komma några rovfåglar och ta de små liven.


27 augusti

Sen sist så har vi hunnit vara på Alan Jackson konsert i Eskilstuna, husvagns-semester i småland och östergötland. Besök på High Chaparall, Kålmården, Visingsö och i Söderköping åt vi underbar glass och hälsade på lite släkt 🙂 Nu har vi snart varit hemma en vecka, skönt att komma in i rutinerna igen och nu i helgen är det nästan fullt i pensionatet! Så himla kul!!! 🙂
Lyckades dra på mig en förkylning på semestern, man ska tydligen inte slappna av för då hoppar bacillerna på en direkt 🤒 men nu mår jag mycket bättre och det är full fart igen .
Har varit på mina barns farmors begravning idag, tungt i hjärtat men skönt att få ta farväl och koncentrera sig på oss alla som lever vidare. Ta hand om varandra <3


2 augusti

Nu har vi i alla fall fått lite sommarkänsla 😎 inte en dag för tidigt. I lördags hade vi Rörbäcksnäsdagen och hade underbart väder, tyckte det var ganska många besökare och det är ju alltid kul. Vi ordnade med en barntävling vi Ica och till nästa år ska vi ha som ett barnområde där det ska erbjudas fler aktiviteter för barn i alla åldrar. Dagen avslutades med Nässpelen, en terränghästskokastartävling som lockade drygt 150 startande, banan var delvis dragen efter den nya natur, kultur och fiskeleden som Byalaget håller på att bygga upp. Leden ligger fantastiskt fint efter Siktån.
Full fart är det i pensionatet och det är så himla kul 😀.
Nu har vi fått hem allt material för att bygga ett par utegårdar bakom pensionatet.
Nu blir det en tur med ett gäng vovvar till Tandån och bada lite 🙂
Ha det gott!


12 juli
Oj oj nu var det länge sedan som jag skrev något här så det har hänt en hel del sedan sist.
Alla valparna i B-kullen har flyttat till kanonbra hem och jag har fått bilder som jag ska lägga in på deras egna sidor.
Polly har flyttat till en fodervärd i Drammen i Norge för att få lite lugn och ro eftersom hon blev stressad av vår stora flock. Där har hon det jättebra!
Wilma fick en totalknäpp så henne fick vi avliva för en månad sen då hon försökte bita ihjäl den valpen som min son är fodevärd till. Lilla Jizza fick en hörntand som gick in precis i ögonvrån och igenom bihålan, det blev antibiotika och nu är hon i stort sett återställd. Som tur är så klarade sig ögat och hon har inte blivit rädd för andra hundar 🙂.
Min man har bytt jobb också, han jobbar nu som lastbilschaufför (ingen ändring där) i Sälen.
Annars så är väl allt som vanligt, sommaren lyser med sin frånvaro och mygg och knott biter ojämt 😉.4 april
Äntligen har valparna blivit födda 🙂 Igår så föddes fem hanar och tre tikar och alla mår bra. En utav tikarna hade kroksvans och vi ska på onsdag till veterinären och se om man måste göra något åt det. Annars så är alla friska och starka. Tuva är en jättebra mamma och tar väl hand om sina valpar. Det är alldales tyst och lugnt i valprummet.

31 mars
Nu går vi verkligen i väntans tider...... vill att valparna ska komma snart, undrar ju hur många det är.
I tisdags kväll så hade vi årsmöte i Byalaget och det senaste året har jag varit kassör. Nu var det dags för nyval av ordförande och det blev jag. Jag är lite fundersam om jag verkligen kommer att klara av det, men jag har lovat att göra mitt bästa och kommer att ta hjälp av dom som är insatta i de olika projekten som är på gång just för tillfället. Det är en utmaning men jag tror det kommer att bli både intressant och spännande.

16 mars
Tuva bara växer och växer, nu längtar jag tills man kan känna hur valparna sparkar i magen 🙂. Idag har det varit en helt fantastisk dag, strålande sol och nästan ingen vind. Det är så härligt att promenera i skoterspåret en sån här dag, hundarna verkar också extra glada när solen skiner 😎. Jag har också börjat gå en vända med Tuva som ensam-hund för det är så himla flamsigt tillsammans med resten av gänget och jag tror faktiskt att hon uppskattar att gå själv med matte på promenad.
Jag misstänker att Wilma, som fyller 10 i sommar, har börjat bli senil. Hon är som valp på nytt och börjat med rackartyg som hon höll på med som liten. Dels så är hon jätteflamsig när man kommer in (värre än vanligt) och har börjat hoppa upp på köksbordet igen som hon inte gjort på flera år. Det trodde jag var Maja som hade kommit på men Wilma stog mitt på bordet en dag när jag och Maja hade varit ute och Wilma hade missat att vi var på väg in. Så nu måste vi lägga kompostgaller på köksbordet för att slippa få fler rivmärken efter klorna på bordsskivan. Dels så har hon också plockat ur kökslådorna, som också var en av hennes favoritsysslor när hon va liten.
Tusen tacka alla som har gratulerat och lyckönskat oss angående Tuvas dräktighet, vi är sååå lyckliga för att det äntligen har fungerat och att inte det är något fel på Tuva. Nu är det bara ca två och en halv vecka kvar tills valpisarna kommer 😀.

7 mars
Tuva ÄR dräktig och valpar väntas i början av April 😀. Valparna levereras registrerade i SKK, chipmärkta, vaccinerade, avmaskade,3 års doldafelförsäkring, valppaket mm. Uppfödda inne hos oss och van vid andra hundar. Har fått prova på både bilåkning och att gå i koppel. Är DU intresserad av en valp ring mig, Åsa 070-533 18 00.  

2 mars
Äntligen så känns det att våren är på väg, strålande väder idag 🙂. Sparktur upp till flygfältet med Zorro som draghund och tre welshflickor som sprang fritt i spåret, det gick med en himla fart, kanske man skulle haft hjälm 😉. Sen blev det promenad med Svea (Jack Russel) och Tuva. Tuva ja ..... jag är 95 % säker på att hon är dräktig, om inte misstankarna stärks till 100% så åker jag till veterinären på måndag och tar ett prov. Vi har Johanna här på sportlov men hon har haft en himla otur, i förra veckan så gick hennes knä ur led på idrotten och igår fick hon hög feber och ont i halsen. Bara att hoppas på snar bättring så hon får komma ut i det fina vädret hon också 🙂. Bilden är från skoterspåret söder om Sälens Flygplats.

18 februari
Fantastiskt härligt väder idag, lite kallt men det får man väl stå ut med 😎. Tog Zorro, Polly och Maja med mig i skoterspåret och satte på Zorro en sele och sen fick han dra mig och sparken. Tyvärr lite för mycket lös snö så det gick knackigt, men vi fick i alla fall motion. Sen bjöd Morgan på lunch på Magasinet 🙂 lyx att slippa laga mat .
På eftermiddagen så satte jag på Rocky sele och vi tog en sparktur på vägen, så han fick springa av sig lite, trodde han skulle dra men han sprang på precis lika fort som jag sparkade 😉, stannade jag stannade Rocky 😀. 
Önskade att jag kunde säga att Tuva är dräktig men det enda som ännu så länge märks är att hon är mycket lugnare, fast det kanske är inbillning det också. 😉

8 februari
Då har vi hämtat hem Tuva ifrån Jämtland, Morgan var med och vi startade fem igår morse och var hemma vid fyra-tiden i går eftermiddag. Det har varit flera bra parnigar så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir små söta valpisar i början av april 😀.

1 februari
Då har vi fått resultatet på progesteronprovet som supersnälla Tabitha fixade igår och det visade 13,4 så då har hon ägglossning idag. Så nu ska här paras så det blir små tassar som springer här i vår 😉. Sen är det bara att vänta "igen" på om det har blivit resultat av parningarna. Men nu känns det som om vi kommer att lyckas 😀. 

29 januari
Startade gårdagen med att åka till Tabitha i Jämtland, när jag hade ca två mil kvar fick jag kontakt med veterinären i Trysil som berättade att progesteron-provet visade en trea, alltså alldeles för lågt för att det ska paras. En mycket snäll Tabitha sa att jag fick lämna Tuva kvar hos henne så jag åkte hem igen. Det blev en liten tripp på dryga 80 mil och det känns i hela kroppen idag. Tabitha fixar ett nytt prov på måndag så får vi se vad det visar.
Träffade Prisse också som Tuva ska paras med, vilken trevlig kille, och snygg 😉
Om man vill se bilder på Ta Wei´s Repris "Prisse" så finns det en länk till Tabithas hemsida på valp och kull-sidan.

27 januari
Då har vi varit till veterinären med Tuva och tagit ett blodprov som skickats till Oslo som vi får svar på i morgon. Han gjorde också ett utstryk som vidsade att hon förmodligen har hon ägglossning nu så i morgon åker vi till Jämtland och parar. Blir väldigt intressant att få provsvaret i morgon.
Upptäckte idag att våran lilla tjej Maja löper för första gången, 7,5 månad gammal. Hade hoppats att hon skulle växa på sig lite mer innan första löpet, hon är väldigt låg. Framtiden får utvisa om hon blir nå högre, men det känns som att ingenting går riktigt bra när det gäller avel för mig. Men jag ger inte upp, bara bryter ihop och kommer tillbaka. Nu håller vi tummarna för att det blir valpar för Tuva och Prisse 🙂

24 januari
Idag tog jag med mig Polly, Maja och en pensionatshunden Zorro på en promenad efter skoterspåret. När vi hade passerat ett par myrar så blev hundarna på helspänn och jag förstod att dom hade vittring på något vilt, fåglar var ju min första tanke eftersom det var tre fågelhundar jag hade med mig men när vi kommit en bit till så var det alldeles färska älgspår och det var ett stort spår och två små, antagligen en ko med två kalvar.
Har fått bilder på Majas föräldrar som jag lagt upp på hennes sida och nu vet jag var hennes mullvadsgener kommer ifrån 😉
Längtar till på fredag då vi får svaret på Tuvas progesteron-prov, blir det en Jämtlandstur i helgen eller inte 🤨

19 januari
Äntligen så har Tuva börjat att löpa 🙂 så nu börjar äventyret om Tuvas tredje parning. Hon har gått tom två gånger så nu känns det som tredje gången gillt. Vi kommer att åka till veterinären i Trysil på torsdag nästa vecka för att ta första progesteron-provet och se vad det visar.
Hennes kavaljer heter TaWei´s Repris (Prisse) och det ska bli så kul att få åka upp till Jämtland och se hur Tabitha har det.
Fortsättning föjler........

12 januari
Igår så var jag till veterinären i Trysil med våran äldsta tik Wilma 9,5 år,  hon har haltat på vänster bakben efter ansträngning. Det har inte velat ge med sig så jag ville ha en bedömning. Det visade sig att knäskålen halkat ur sitt läge och ligger på utsidan av benet, troligtvis har ledbandet gått av vid en olycka. Kan inte påminna mig att hon gjort sig illa, men hon har ju alltid varit ganska "vild" i skogen. Efter att veterinären haft en konsultation med en kirurg på veterinärhögskolan i Oslo så fick vi reda på att det kan gå att operera, tyvärr så är det ingen bra prognos på att det kommer att bli bra och dessutom en ganska lång konvalicens. Efter familjeråd så har vi beslutat att inte låta operera henne då hon inte har någon smärta så länge som hon tar det lugnt.
Kolla på nya bilder under Hundpensionatet på gänget som har haft superkul tillsammans idag 🙂

1 januari
GOTT NYTT ÅR!!! Hoppas att Ni alla haft en härlig nyårsafton. Idag är det lite segt men det har varit en underbart vacker dag och bara 5-6 minusgrader.
Igår eftermiddag så satte jag för fönstrena i pensionatet med täcken för att stänga ute fyrverkeriljuden och ljusen så de redan rädda hundarna och dom som ännu inte blivit rädda skulle få en lugn nyårsafton. Det och en radio som spelade lite högt funkade jättebra, det var helt lugnt hos dom. Vi är faktiskt förskonade från att det skjuts hela dagarna runt nyår. Wilma var heller inte alls så rädd som hon brukar vara, har kört en cd med fyrverkeriljud på och verkar ha hjälpt. Ska fortsätta att spela den med jämna mellanrum så kanske ingen annan heller behöver bli rädd. Det är även ljud från åska och skott så det ska hundarna bli vana med till sommaren har jag tänkt.
Det snöade en del igår så stackars gubben min fick upp i morse vid halv fem och ploga fjällvägen......då var jag inte avis direkt, vet knappt att han åkte.
Ha nu en riktigt god fortsättning på det nya året!!

29 december
Nu har jag bestämt mig för vilken hane som ska få äran att bli pappa till Tuvas valpar och det blir Ta Wei´s Repris (Prisse) från Jämtland. Hon har inte börjat att löpa ännu men kommer nog igång vilken dag som helst då hon alltid varit ganska punktlig. Hugo är på besök hos oss igen och ska stanna i tre veckor, Maja älskar verkligen honom men han tycker att uppvaktandet går till överdrift ibland och blir ganska trött på henne. Kylan har tagit ett hårt grepp om oss och senast igår var det -31 när vi var ute på sista kissen för natten. Lite bättre idag "bara" -21. Långpromenader är uteslutet så det blir många och korta utevistelser för dom fyrbenta. Vi närmar oss nyår och dessa förb... smällare och raketer. I höst så köpte jag en skiva med fyrverkeriljud på och nu ska det bli spännande och se om det har hjälpt, framför allt för Wilma som har reagerat mest. Pensionatet kommer att bäddas in med täcken för fönstrena och radion på hög volym. Det brukar inte vara så mycket fyrverkerier här på byn men vi stänger dom ute. Jag önskar Er ALLA två- och fyrbenta ett GOTT SLUT och ett GOTT NYTT ÅR! Många kramar från oss på Fjälltoppen.

4 december
Nu har vi haft Herkules hos oss i två veckor, han letar fortfarande efter ett nytt hem (läs mer under omplacering). Idag har jag badat honom och han var jätteduktig och stod stilla hela tiden men han ruskade på sig ordentligt så jag fick mig en redig dusch.
Letar också efter en hanne till Tuva, det är inte så lätt för inte nog med att han ska vara stilig så måste han ha ett bra psyke och vara erfaren med fler tidigare parningar.
I pensionatet är det för tillfället sex hundar, synd att det är så himla kallt ute, på förmidddagen var det -26 grader och det är lite för kallt för att vara ute någon längre tid. Det blir då många och korta utevistelser i stället.
Vi har också ställt in våran husvagn på vinterförvaring i ett kallförråd.
Tre stycken kompisar till mina söner har på två veckor förolyckats i olyckor, en på fyrhjuling och två i en trafikolycka. 22, 17 och 18 år blev dom. Det är fruktansvärt hemskt för de drabbades familjer och vänner och mina tankar går till dem. Jag hoppas helhjärtat att det inte blir några fler onödiga dödsolyckor.
Ta hand om Er själva och varandra.
Kramar till Er alla!

5 november
I förrgår så badade och trimmade jag Polly och Maja. Det var första gången för Maja och hon var absolut den enklaste hund jag någonsin trimmat, var alldeles stilla.....fast jag körde inte med trim-maskinen på henne utan klippte bara med sax men jag tror inte maskinen blir något större problem sen. Igår var det Tuvas tur för bad och trim och idag har jag fixat Hugo. Nu återstår bara Wilma och henne ska jag försöka ta i morgon. Ganska skönt när det är gjort för ett tag framöver.
Före lunchen idag så klippte jag Morgan oxå, han försökte smita men jag platsade honom på pallen och "klippte till". Stilig blev han min älskade man 🙂. På måndag är det min tur för frisering 😀.
Nu väntar duschen och sen blir det hämtning av Johanna och fredagsmys med tacos 🤩

1 november

I fredags så var jag till veterinären i Trysil med Wilma och Tuva. Vaccinering var det som skulle uträttas och det gick ju som vanligt kanonbra 🙂.
Vi ställde ju om klockan i lördags kväll men det gjorde inte Tuva, klockan 6 på söndagsmorgonen så tyckte hon att alla skulle väckas och hon var precis lika glad som varje morgon när hon lyckats att dra igång hela familjen fast det brukar vara vid sjutiden annars. Eftersom att Maja inte är så stor ännu och har hon vaknat så är det bara att knata upp och släppa ut gänget på morgonkissen.
I går kväll så åkte en hund hem och idag så levererade jag Hampus hem till matte i Transtrand. Var också hem till mina föräldrar och blev bjuden på lunch 🙂.
Svängde förbi på Husdjursboden och köpte en ny säck med valpfoder och passade då på att väga Maja, dom har en hundvåg där, hon vägde 11,7 kg så ska det fortsätta så här så är hon snart vuxen 😉.
Kvar hos oss är nu Hugo och han ska stanna två veckor till😀.


25 oktober
Det har varit lite varierande beläggning i pensionatet under hösten, vissa dagar ingen och vissa 5-6 hundar 🙂 Det har även varit varierande väder men faktiskt ganska mycket fint väder. De senaste dagarna så har det varit kallt, på morgonen mellan -10 till - 15 men strålande sol och runt -5 på dagarna. Vi har tagit ner några träd på gården och i bäckdalen och det blev så himla bra 🙂 öppet och fint.
Just nu så har vi tre pensionatshundar, två ska vara här en vecka till och en tre veckor till.
Maja växer så det knakar, vägde henne förra veckan och hon vägde då 10,6 kg. Hon är en riktig tuffing, inte rädd för något. Hon är också en riktig värsting, biter i allt från skor till gardiner och i Polly, som än så länge inte tröttnat på henne utan bara gillar läget, även om det gör så ont så hon piper ibland när Maja drar och biter i hennes ben. Vi bara väntar på den stora skrällen när Pollys tålamod tar slut 🤨. De andra vuxna här hemma i flocken har inget tålamod med bus men Wilma har accepterat Maja ordentligt på Wilmas villkor med morgon och kvällstvätt 🙂.


16 september
Vilken härlig eftermiddag och kväll det har varit idag 🙂. Började med Polly på hundkurs och hon kunde i stort sätt inte något när vi kom dit men var jätteuppmärksam på matte när vi avslutade för dagen. Sen var det Tuvas tur och som vanligt så är hon så himla glad och studsade som en studsboll runt mig, fick många bra tips som vi ska prova när vi ska träna hemma till nästa vecka. Men det finns en hel del att jobba på 😉.
Törs nog att säga att alla hundarna som var med avanserade med varierande resultat men alla avanserade positivt och det är ju huvudsaken. Ser ut som det blir en valpkurs också, vi måste bara vänta in de minsta så dom får bli lite större först.

14 september
Måste berätta lite om vår nykomling i flocken, Maja, hon är en härlig valp som är väldigt trygg i sig själv. Hon älskar Polly och det beror nog på att Polly älskar Maja. Wilma och Tuva tycker också om Maja men på ett lite "vuxnare" sätt. Hon är inte rädd för någonting och det är kanon 🙂. Jag har gjort en egen sida till Maja och där finns det lite bilder på sötnosen.
I pensionatet är det lite ojämn beläggning, vissa dagar fullt och andra lite lugnare. Det har också varit ett helt underbart höstväder några dagar fast idag så regnar det 😥
I lördags så va det upptakt till vardagslydnadskursen, jag kommer att gå med både Tuva och Polly, det blev två grupper så jag kan va med i båda och med en hund i taget 😀.
Kanske blir det en valpkurs och då blir det en kurs för Maja också. Får se om vi får ihop ett valpgäng 😉.

30 augusti
Idag fyller våran äldsta vovve Wilma 9 år 🙂 hip hip hurra!!! Hon bär sin ålder med heder och är fullt frisk och pigg 😀 
Första natten för Maja har gått jättebra, hon har varit ensam hund eftersom det blev så sent innan vi kom hem igår och så har jag hämtat Wilma och Tuva i Transtrand idag och ändå har hon verkat trygg och lugn.  Mötet med Wilma och Tuva har gått jättebra, dom va inte så jätteintresserade av nykomlingen så det blev ett lugnt möte. Om en liten stund kommer Polly hem så då blir det nog livat i huset 🙂

29 augusti
Nu har vi kommit hem efter en sköön ledig helg 🙂. På vägen hem så hämtade vi en ny medlem till våran familj, en liten welshtik på 12 veckor som heter Maja. Hon kommer från Kennel Welford´s i Upplands Väsby och är en bedårande söt liten fröken som verkar väldigt trygg och social. Det är helt underbart att snusa på lite valp igen 😉.

26 augusti
Sitter på en camping i Jönköping med Morgan och min bror Bosse. Hundarna är utplacerade hos släkten så jag är helt hundfri och det känns konstigt men jag slipper ha dåligt samvete när jag ska shoppa. 😉 Vi kom hit idag och gubbarna ska på lastbilsmässa och jag ska i alla fall shoppa i morgon. Efter att ha skrivit lista på saker som behövs inhandlas mest hela sommaren så är den ganska lång, men ska kolla runt lite på andra grejor också 🙂. Men av erfarenhet så vet jag att jag kommer att vara nöjd på shopping ett bra tag framöver efter en heldag 😉.

19 augusti
Efterson det inte var några bokningar så har vi varit till min Mor och Far i deras sommarstuga utanför Borlänge i helgen och firat pappa som fyllt 75 år. Det var helt underbart väder och det blev lite badning och sen tror jag vi åt mest hela tiden 😉. När vi åkte därifrån så fick vi Hampus med oss hem och han åker hem till sig ikväll. I förrgår kom det en finnstövare på besök i pensionatet och som stannar tills på söndag, i morgon kommer en golden som också stannar tills på söndag.
Idag har stövaren och jag tagit en cykeltur när det äntligen blev lite uppehåll i regnet.
Min son Robban håller på för fullt och flyttar från sin lägenhet till ett litet hus här på byn, huset ligger vid hembygdsgården så det är nästan granne med oss, en bäckdal, en äng och en massa träd är det emellan så vi ser inte till varandra men det är inte långt. Min son Rickard håller också på att flytta, han ska flytta in hos sin far, som också bor här på byn. De ska bo på var sin våning i det stora huset.

12 augusti

Då har vi varit till Trysil och konstaterat att Tuva inte ska ha några valpar denna gången heller .


11 augusti
Idag fyller min pappa Börje 75 år, hurra hurra hurra!!! På fredag ska vi åka ner till Borlänge och fira 🙂
Mamma och Pappa har sommarstuga utanför Gustafs vid en sjö och vi ska packa husvagnen och vara där över helgen 😀
Det ska blil sååå kul att träffa lite släkt och förhoppningsvis kunna ta ett dopp i sjön.
I morse åkte det två hundar hem från pensionatet och ikväll en så nu är det bara två kvar. Tänk va kul den här sommaren har varit, full rulle i stort sätt hela tiden och det verkar som om det blir en del i höst också 🤩
I morgon eftermiddag så ska vi till veterinären i Trysil och kolla om det finns några valpar i Tuvas mage 🤨 och samtidigt kolla upp en knöl som Wilma har på bringan. Håller tummarna för att det är ett gäng valpisar....

8 augusti
En del flyttar in och en del flyttar ut, så just nu är det fem hundar i pensionatet. I morgon bitti så kommer det en till liten tjej och på eftermiddagen åker två hem.
Våra goda vänner Linda och Svante har oxå fått husdjur, en bisvärm har flyttat in i deras skorsten och efter utrökningsförsök idag så flyttade svärmen till en vindskiva och kryper in lite här och där i huset så tills anticimex varit där så har dom flyttat in hos oss.

5 augusti

Nu har en till kille åkt hem med sin matte och husse så det är bara fyra stycken kvar i pensionatet 😉.
Det blev lite gjort på pensionatet ikväll också, Fönsterfodrena som Johanna har målat har jag spikat tillbaka och målat spikhuvudena efteråt. Rensat avlopp i duschen mm mm....


4 augusti
Nu har Hugo åkt hem 😥 efter att varit hos oss i två månader. Det blev jättetomt och ovant, han har ju levt med oss som en familjemedlem. Han blev superglad när husse och lillmatte kom och hämtade honom 😀 nu blir han ensam hund i familjen med odelad uppmärksamhet 🤩.

3 augusti
Idag har jag förutom de dagliga promenaderna trimmat Hampus, tyvärr så funkar inte klippmaskinen som den ska så det fick bli sax på slutet. Sen har jag målat dörren och ett par fönster på pensionatet och borstat Rex, så nu ser det ut som det "snöat" där.
Igår kom det nya linser på posten som jag satte på mig i morse, det kändes inte riktigt bra och fram på dagen så fick jag huvudvärk. Kollade på förpackningen och det var naturligtvis fel styrka. 😥

2 augusti
Nu har vi upplevt en till Rörbäcksnäsdag 🙂 kul var det och "nästan" uppehåll hela dagen. Sveriges största hästskokastartävling gick av stapeln och nu väntar vi bara på att resultatlistan ska komma ut så man får se hur det gick. Egentligen så är jag jättenöjd om jag slagit Morgan 😉.
Rockkonsert med The Boys och come back av byns egen låtskrivare/sångare Roland Skogmo med sina komiska texter på vårat eget Rörbäcksnäsmål. 🤩
I pensionatet så har vi fem hundar och i morgon bitti kommer en till, alla utom en är återkommande gäster och det är himla kul.


29 juli
När man går och väntar på något så masar sig tiden fram som i sirap!!! Vill veta NU om Tuva är dräktig! nu tror jag visserligen inte att hon är det och jag har än så länge inte märkt några som helst tecken på det 🤨 men förra gången så såg jag massor av tecken och då gick hon ju tom och naturligtvis hoppas jag innerligt att hon är dräktig!! Johanna säger att Tuva har talat om för henne att hon har sju valpar i magen så det hoppas vi är sant!! 🙂 

28 juli

Har idag skjutsat hem ett par härliga hundar till Trysil och passade då på att köpa ett par gympaskor med heldämpning, jag har börjat känna av mina benhinnor av för dåliga skor. Tagit ett par promenader sen jag kom hem och dom är verkligen ursköna 😀 studsar fram av sig själv nästan 😉
Nu säger vädergudarna att det blir ett himla regnväder i morgon så då är det väl obekväma gummistövlar som gäller 😉


27 juli
Det är så underbart väder idag, duggade lite i morse men nu skiner solen från en nästan klarblå himmel. Ska bli lite kloklippning i eftermiddag efter ett par promenader.
På förmiddagen så gick jag efter en stig här på byn med en av hundarna som är på besök i pensionatet och först mötte vi två galopperande ponnys och sen kom det tre cyklister i full fart!! Vi har nämligen jättefina cykelleder här på byn. Det är massor med cyklister här i sommar, är du intresserad av att cykla på fina leder, från lätta till avancerade så kom då hit! Det finns en hel del att läsa om detta på http://www.rorbacksnas.se under fliken "mountainbike".

24 juli

Ett till syskon till Tuva är nu på besök, det är Nora som kommer från Dala-Järna 🙂 Det är så himla kul att träffa de hundar som man en gång sålde som valpar.  
I pensionatet är det fyra stycken hundar och i morgon kommer det två till och det är så himla kul 😀 jag har ju världens bästa jobb!
Morgan har varit lite ledig från sitt jobb, så det har hänt en del saker här hemma som legat efter. Exempel på det är att hängrännor på våran altan har blivit uppsatta och det har blivit undankört lite skrot från gården. Vi har också köpt färg till bl.a fönstren och altanen så idag har jag börjat med fönstrena på pensionatet 🙂.


20 juli
I morse kom det två hundar till 🙂 en kungspudel och en flatcoatet så nu är det sex hundar därute. Efter min frukost när jag kom ut i pensionatet så smög jag och kikade in i genom fönstret och då låg alla och sov 🙂 helt underbart!!

19 juli
Igår kom det fyra hundar till pensionatet, en labrador, en vorsteh och två eng. settrar 🙂. Det är verkligen helt underbart att se när hundarna får springa av sig i våran rastgård. Dom springer runt och gör glädjeskutt och man ser hur dom njuter av friheten 😀.


17 juli
Nu har Dolly, ett litet charmtroll, åkt hem efter att varit här ett längre tag. Denna lilla yorkshireterrier blev kompis med alla hundarna här fast Roffe var nog den bästa kompisen om man frågar Dolly skulle jag tro 😉. Så nu är det tomt i pensionatet ända tills i morgon bitti då det kommer en labrador och en vorsteh, så då är man liksom "ledig" då 😮. 
Har haft några gäster här på förmiddagen som var intresserade av att lämna sina hundar här 🙂. Alltid lika kul när Ni kommer och tittar hur vi har det 🙂.
Morgan har bytt stötdämpare på bilen idag och sen tog vi och gjorde rent bak i bilen när vi ändå fick lov att ta ur buren. Förr hade vi bara grindar så det fastnade miljoner hår i mattan. När vi köpte den nya buren var det vinter och eftersom vi inte har något garage längre så blev det inte rengjort där. Nu är det "nästan" hårfritt med hjälp av skurhandskar och dammsugare.  

15 juli
Nu har Louis åkt tillbaka till Stockholm så nu väntar vi på att man  kan kolla om det är några valpar 🙂. Denna veckan har vi haft besök av en blandiskille med bl a rottis i, en otroligt lydig kille som blev bästis med Yorkshire-terrier-tjejen som varit här i två och en halv vecka, det skilde ungefär 50 kilo mellan dom men storleken har ju ingen betydelse 😉. I dag har vi haft en Wachtel-kille över dagen när familjen skulle till Orsa björnpark på besök och den var det fart i 😮 lekt med Polly hela dagen, förutom en paus mitt på dagen, så jag skulle tro att han sover gott nu ikväll.
Wilma har också börjat att löpa, förr löpte hon en gång om året men nu har hon följt Tuvas löp två gånger och Tuva verkar hålla ganska exakt 6 månader mellan löpen.
Visst är det härligt med sommar!!! 😀

11 juli
Tuva började att löpa för en och en halv vecka sedan och i tisdags så var jag ner till Stockholm och hämtade Louis som ska bli pappa till valparna. Parningen verkar i alla fall gå bra och än så länge är dom intresserade, så vi fortsätter tills dom har tröttnat på varandra. Sen är det bara att vänta tills det gått ca 30 dagar och då kan man kolla om det blir några valpisar som vi verkligen hoppas att det blir denna gången. Ett stort tack till Carsten som "lånar ut" Louis 🙂. Louis är en helt underbar kille och otroligt stilig, en drömhund helt enkelt.  
I pensionatet så har vi för tillfället tre hundar och det kommer att rulla på till slutet av augusti som det är bokat nu, men det finns platser kvar 🤩.

27 juni
Då har midsommaren passerats och den blev en lugn tillställning 🙂. Johanna har åkt till Vansbro för att läsa sista veckan på intensiv-konfirmation. Idag har Sanna kommit till oss för att vara här en vecka,Sanna är en ovtcharka och är helmysig och genomsnäll 🙂 i helgen så har vi haft besök av en härlig flat-kille som det var mycket bus i, det finns bilder från våran tur till Tandån i dag där hundarna badade. Men jag tror visst att sommaren har kommit, vi har jättefint väder och det är VARMT och skönt 😎 

16 juni

Som vanligt så tog vi en promenad till Tandån och badade på förmiddagen, idag var det Wilma, Tuva, Polly och Hugo som var med. När vi går dit så passerar vi ett myrhål som är väldigt härligt att plaska omkring i och bli svarta av myr och nu tycker ju jag att hundarna inte luktar parfym precis efter det besöket så då fortsätter vi fram till ån där dom kan få bada i rent vatten. På hemvägen så tar vi en annan väg så att vi missar myrhålet. (Det finns 18 nya foton under Hundpensionatet/bilder)
 Idag har en jaktblandras-tik flyttat in i pensionatet och ska stanna drygt en vecka, henne kan man inte släppa lös, för hon är en rymmare, så vi tog oss en cykeltur till Siktån så hon fick sträcka ut sig ordentligt och sen badade hon och det var något som hon gillade 🙂 Jag kom till och med ihåg cykelhjälmen idag 😉 


24 maj

Idag fyller A-kullen 3 år, stort grattis till Hugo, Diesel, Cesar, Bea, Nora och Tuva. Hoppas att ni får ett stort köttben att gnaga på 😀 många kramar från gammelmatte och gammelhusse.


5 maj

Oj, vad svårt det blev att skriva 😥 jag kände att jag skulle nog skriva om vad som hänt den sista tiden men det var svårare än jag trodde att få det på pränt.
En tragedi har drabbat oss, Morgans ingifta morbror Sixten Martinsson gick genom isen på valborgsmässoaftonen och drunknade. Han var en underbar människa som alltid fanns där för alla och envar. En skogens man och fiskare.  Var med och startade och var anläggningschef på Hundfjället tills han gick i pension. Han har tidigare varit min chef när jag jobbade i liften i ett par år på 90-talet. Sen Morgan och jag började campa ihop så har jag lärt känna den private Sixten och hans underbara fru Ester och deras son Lars-Erik.
Det är tur att jag har ett gäng med hundar i pensionatet så jag har fullt upp. Usch nu blev det jobbigt.....
Hörs snart igen.....kramar om......


18 april
Sen jag skrev sist så har vinter snabbt blivit till vår 🙂. Ute i skogen så är det fortfarande ganska kladdigt och blött så nu är det byvägar som gäller när vi går på promenad. I och för sig så är det bara nyttigt med lite miljöträning med lite trafik, i alla fall för mina hundar eftersom vi mest håller till i skogen annars.
Ska bli skönt när det torkar upp på tomten också så man slipper stampat jordgolv!!!
Polly har äntligen börjat att löpa, 16,5 månader gammal, jag hade faktiskt börjat att tro att det var något fel men veterinären sa att jag skulle lugna mig för att det kommer att komma igång, tänk så rätt han hade 😀. Hoppas att hon bygger på sin taniga ungdomskropp också och blir en stilig tjej. hon har faktiskt börjat äta bättre så det finn hopp 😉.

28 mars

Påsken är igång och det är full fart i pensionatet! 🙂 Jag har i alla fall världens bästa jobb, det är så himla kul med alla hundar som kommer hit och det börjar boka på inför sommaren oxå och det är superroligt.
Våren är på ingång så nu är det svårt att ta sig fram i skoterspåret där det är superslaskigt och gå efter vägen där snö och is precis tinat av gör ju att det är lerigt som bara den. Men då kommer badkaret väl till pass då det bara är att sjölja av hundarna efter promenaden, så nu hoppas jag att snön försvinner lite fort och att det torkar upp i skogen. Men sån tur har vi väl inte. Förra veckan så trimmade jag gänget och nu inför påsken så blir det påskbad så dom blir fina till helgen.


9 mars
Nu äntligen så slipper Tuva tratten, klon har läkt jättefint och börjat bli hård så nu är det full fart igen.
I lördags så hade jag inga hundar här så vi bestämde oss för att ta en skotertur med grillning. Eftersom Tuva var skadad så fick Wilma stanna hemma med henne och vi tog med oss Polly. På ditvägen så satt hon emellan oss på skotern så när det var dags att åka hem så satte jag mig på skotern och ropade på henne, men då hoppade hon upp i kälken i stället och vi tänkte att bara vi börja åka så kommer hon att hoppa ur och vilja sitta på skotern med oss. Men icke, hon lade sig ner och låg kvar i pulkan hela vägen hem trots att vi mötte andra skotrar och människor så hade hon hittat sin plats i alla fall. Fler skoterturer lär det bli, för nu är det ju ingen konst att ha henne med oss.
Har annonserat denna veckan i Trysilposten och Malungsbladet så nu hoppas jag att de som behöver ett hundpensionat där dom tryggt kan lämna sina hundar får reda på att vi finns.

1 mars
Och nu är det redan mars 😮 så nu hoppas jag på att det är slut på det kalla vädret....och snöandet, för nu vill jag ha strålade sol och takdropp... Häromdagen så slet Tuva sönder en klo så nu är det strut på igen för henne. Johanna har kommit hit och har sportlov och vi har ju planerat att vi ska åka lite skoter och grilla korv när det blir fint väder. Kanske kan det bli borrat något hål i isen och pimpla lite oxå 🙂 Nu ska Johanna och jag ta en promenad till affären med en pensionatshund och Polly och handla potatis .

22 februari
Något mycket märkligt har hänt.....dom som känner mig skulle nog inte kalla mig för sporttokig, inte ens lite intresserad... Men nu har jag blivit fångad av OS!!!! sitter uppe på kvällarna och hejar på våra svenskar!!! och det är ju så spännande ibland och jag kommer på mig själv med att sitta med händerna över ansiktet och kikar fram mellan fingrarna. Vad är det som hänt??? är det åldern tro😉 Kul är det i alla fall 🙂
Härom dagen så fick Tuva göra provbadet i det nya duschkaret ute i pensionatet, det fungerade jättebra 😀 så himla skönt att slippa stå böjd som en räka inne i duschkabinen och istället stå och ha hunden i rätt arbetshöjd. 


16 februari

🙂Hurra vad glad jag är idag!!🙂 Länsstyrelsen har varit på inspektion av hundpensionatet och tyckte det såg bra ut, så jag innehar nu djurhållningstillstånd - §16.
Nu är duschkaret på plats också som Svante ( NorthPark Welding) har svetsat ihop åt mig och det blev kanonbra, ska ta och inviga det endera dagen med en dusch av Tuva.
Har också lagt in en ny undersida på Hundpensionatet, med bilder på hur det ser ut nu när det är klart!9 Februari
Jag är sååå besviken...vi har varit till veterinären i Trysil och konstaterat att Tuva inte har några valpar i magen 😮 men vi laddar snart om och parar henne vid nästa löp som är i Juni/Juli. Men idag tänker jag sörja.....

31 januari
Nu är hundpensionatet klart 🙂 kolla bilderna på byggetsidan! 

29 januari
En liten uppdatering av bygget: det har satts kakel, målats mm de sista dagarna. Nu är det inte så mycket kvar av själva bygget. Sätta i diskhon mm i bänken, lacka obehandlade ytor, måla i en del skador som blev när vi transporterat bl a innerväggarna och städa ur. Sen ska det piffas till så det blir mysigt. 😀 
För övrigt så tror jag att Tuva är dräktig 🙂 men ska kolla om drygt en vecka hos veterinären.
Ha en trevlig helg alla!

25 januari
Lite uppdatering 🙂 alla hundsängarna är nu målade två gånger, luckorna ditsatta mellan två boxar som gör att man kan öppna så att det blir en dubbelt så stor box vid behov. Låsreglar isatta i dörrarna och primer målat där kaklet ska vara och det har jag haft hjälp av Johanna med.  Vi har oxå rivit ur gamla badrumsmöbeln som var köksluckor från vårt badrum som ska in i hundpensionatet och bli diskbänk mm. Vi har satt in en ny möbel efter målning i badrummet  
Wilmas sår har nu äntligen läkt så idag har husse badat henne och hon slipper nu tratten på huvudet 🙂 

17 januari
Nu är det klart för att ta emot fyrbenta gäster till hundpensionatet.😀 Boxarna är klara men det återstår lite runtomkring-jobb. Panel på innervägg mot entrén, kakla väggen där badkaret och diskbänken ska stå. Montera in köksskåp och diskbänk mm.
Idag har jag trimmat lurviga hundar för nu hoppas jag att den värsta kylan gett med sig. Wilmas sår på benet är nästan läkt men nu har hon börjat halta på ett framben i stället, hon har väl sträkt sig eller nåt. Har gett henne Rimadyl och så får vi avvakta och se hur det blir.  

15 januari
Nu har det hänt en hel del i pensionatet 🙂 nu är det så klart att dom fyrfota gästerna kan flytta in. Fast det återstår en del förstås. Kolla bilder på hundpensionatbygget.

13 januari
Det är så himla kul för nu händer det grejor med hundpensionatsbygget.🙂 Idag har sex av åtta mellanväggar kommit på plats. Bilder finns under byggetsidan.

11 januari
Idag har murarna varit här och satt dit sockeln och fogat golvet så efter svabbning i morgon så är golvet äntligen klart och det blev sååå bra 😀 och jag är sååå glad. Bilder finns på bygget. Sen blir det montering av väggar och dörrar mm. 
Värsta kylan verkar ha gett med sig också så nu kan man vara ute lite mer 😀.
 

10 januari
Det blev en lång dag igår, parning i Skövde hemfärd och sen till Folkets Hus på supé. Allt gick bra och det var en kanontrevlig kväll med god mat, bra musik och dans. Blev lite sent men det var ingen som skulle upp i ottan så vi sov länge idag. Jag har lagt in bilder från Skövde-turen vi gjorde för att para Tuva i fotoalbumet. Bild på golvet som äntligen blivit lagt i hundpensionatet under bygget, det blir fogat i morgon 🙂.

8 januari
Igår så blev äntligen golvet lagt i pensionatet och på måndag kommer dom och fogar och sätter på sargen. Sen blir det inredningsdags med väggar mm.
Igår så åkte Tuva, Johanna och jag till Skövde för att para Tuva. Det gick inge vidare första kvällen dom fick liksom inte till det 😉 men idag då funkade det på en gång 🙂. Vi blir kvar till i morgon förmiddag och parar en gång till då och sen bär det av till Dalarna igen. Bilder kommer när vi kommit hem för nu vill Johanna titta på film i datorn då det inte funkar någon TV här.

1 januari 2010
God fortsättning på det nya året!
Ett nytt år och egentligen är allt som det har varit och ändå inte. Jag menar att det känns verkligen som ett ny bok, helt oskriven, men ändå vet man att det kommer olika kapitel med olika innehåll. Oj nu blev det djupt. Det känns ändå som det blir en bra bok detta året 🙂.
Helgdagarna har i alla fall varit bra, har haft några pensionatshundar här och det har gått över förväntan. Alla har varit och är så väluppfostrade och trevliga. Men jag saknar verkligen pensionatet och längtar tills det blir klart.
Jag önskar Er alla ett underbart 2010!

28 december
Återbesök hos veterinären idag med Wilma, nu ser det riktigt otäckt ut, såret på benet. Det har blivit ett öppet sår stort som en femkrona och relativt djupt då man kan se senor mm. Fick ett bakteriedödande medel att spruta på varje dag och pennecillin i 20 dagar. Förhoppningsvis så kommer det att läka inifrån så vi slipper en operation. Undrar vad som orsakat skadan.....
Det verkar som om det blir en köldperiod igen, klockan är 17.00 och temperaturen har sjunkit till -23 redan...brrrr. Tur man kan elda i spisen 🙂.

25 december
Saker och ting blir sällan som man tänkt sig och inte denna gången heller och då menar jag bygget av pensionatet. Vi skulle börjat att lägga klinkersen i tisdags men tyvärr så blev han som skulle hjälpt oss sjuk, min pappa alltså  han fick en stroke men mår efter omständigheterna hyfsat bra. Nu har jag fått tag i ett par änglar som kommer och fixar golvet åt oss direkt efter nyår. Efter att golvet är klart så är inredningen klar att sätta in. Väggarna är i moduler så det går nog ganska fort att fixa.
Fick ta Wilma till veterinären idag, som tur var så var den jourhavande veterinären den som finns i Trysil och vi fick komma på en gång. Hon har fått som en böld på leden vid hasen på bakbenet som var stor som en pingisboll som vi upptäckte i går morse för hon ville inte stödja på de benet. Jag rakade av pälsen vid bölden och gjorde rent och satte på henne en tratt på huvudet, men i morse så var hela benet och tassen dubbelt så tjocka mot normalt. Veterinären tömde bölden och hon fick smärtstillande och penecillin som hon ska äta i 15 dagar.

20 december
Idag har jag demonterat den gamla hundburen till bilen, ja inte bur men lastgaller, skiljevägg och gallerdörrar. Det är volvos orginal till V70N/XC70N 2001-2007. Om någon är intresserad så säljer jag alltihopa. Här är det en länk till annonsen på blocket och där finns det bilder om Du är intresserad. http://www.blocket.se/vi/25186031.htm  . Har nämligen införskaffat en ny bur till bilen, det blev den säkraste buren som är krocktestad och godkänd. Den heter MIM-buren, måste ha en säker bur att köra Era hundar i. Den monterade jag igår och det var jättemånga!!! skruvar och muttrar, men som tur var en bra beskrivning. Vi har provåkt till affären idag och jag tror att hundarna gillade den 🙂. Bilder under fotoalbumet.

16 december
Nu är det lackning av "spaljéerna" som ska sitta ovanpå mellanväggarna på schemat. Känns otacksamt när det nästan inte syns....men det blir nog bra med träfärgat. Bilder på dom finns under bygget. 
Igår hämtade jag fällarna som jag beställt hos Husdjursboden i Sälen 🙂 dom var jättefina, blå med svarta tassar och plommonfärgade med svarta tassar och ett schampo/balsam som luktade ljuvligt.

10 december
Då är man vaccinerad då, och jag var tvungen att titta om hon verkligen stack mig för jag kände ingenting 🙂. Morgan har lite ont i armen nu  men jag känner fortfarande ingenting, inte ens öm.
I morgon blir det en vända till Transtrand och måla igen, måste förbi på Sälens Bygg och köpa mer färg till innerväggarna oxå, det går åt mycket mer än man tror. Ska försöka att inte tappa kameran i färgkaret igen för det var inge bra 🤭 som tur var så kom det inget på linsen och jag kommer alltid att känna igen den då den är "motiv" lackerad 😉

8 december
Då har vi passerat 2:a advent  redan!!! Jag har bara köpt en enda julklapp ännu 🤭 men jag har något så när koll ändå vad som ska köpas. Det blir nog en Borlängetur nästa vecka med lite julshopping 🙂.
Har ett par dagar varit i Transtrand där mina föräldrar bor och målat mellanväggarna som Far och min son Robban gjort och idag har dom börjat med ribborna som ska vara över väggarna.....ni kommer att fatta så småningom vad jag menar. Av åtta väggar så är nu fem färdiga och ska fraktas hit och sättas upp bara klinkersen kommer på golvet och den kan vi börja med den 27:e. Så förhoppningsvis har vi ett par boxar färdiga till nyår, men bara golvet är klart så står det inte på, för allt är då färdigbyggt i sektioner. Det blir mycket rymliga boxar och på ena sidan kommer fyra boxar att kunna förvandlas till två jättestora på över nio kvadrat 😀.

4 december
Nu har det blivit december, snön och kylan har kommit 🙂 och adventsstakarna och stjärnorna lyser i fönstren 😀.
Här väntar vi inte bara på julen utan även att Tuva ska börja löpa eftersom hon då ska paras så det blir valpisar till våren 😀.
Väntar gör vi också på golvet i hundpensionatet som ska vila. Medans vi väntar på det så har jag spacklat och målat hela väggarna för det blir ingen bröstpanel....lättare att hålla rent en slät vägg. I Transtrand hemma hos mina föräldrar håller Pappa och min son Robban på att göra klart alla mellanväggar, så när golvet är färdiglagt med klinkers så är det bara att sätta upp dom färdiga väggarna. Bilder på detta finns under hundpensionat-bygget. Mellanväggarna blir 140 cm höga med hel vägg och ovanför det blir det spjälor upp till tak.
Idag har jag en omgång färg på väggarna kvar och sen blir det nog lite trimning av hundar och ev bad eftersom det inte är 20 minusgrader utan bara 3 idag och några dagar framöver. Ha en trevlig helg allihopa! 🙂

28 november
Då har vi kommit hem från en snabbsväng till Oslo där vi varit på utställning med Tuva. Det gick ju så där kan man säga....4:a i konkurrans, bättre har det ju gått 😉. Men en erfarenhet rikare i alla fall och Johanna och jag har haft jättekul 😀. Nu så håller Morgan på med middagen och det kommer några gäster sen så nu har man en trevlig kväll att se fram emot 🙂. I och för sig så känner jag på mig att det inte kommer att bli någon sen kväll eftersom jag gick upp klockan 04.40 i morse 🙃. I morgon blir det städning runt "panget" (hundpensionatet) i fall det nu kommer snö på måndag som dom lovat 🙂.

27 november
Tuva är nybadad och jag trimmade henne häromdagen så nu är vi förberedda på utställningen i Oslo i morgon. Det blir jag och Johanna som åker och vi måste sitta i bilen senast halv sex och dra iväg, det är drygt 22 mil dit.
Idag har jag pyntat med ljusstakar och stjärnor i fönstren och det ble så mysigt......juldukar mm får jag ta en annan dag 🙂. Ha en trevlig helg allihopa!😀

24 november
Golvet är nu färdiggjutet 😀. Jag passade på och putsa fönstrena också när det var plusgrader ute. Vi har nu bestämt efter mycket om och men att det blir målat hela väggen i stället för bröstpanel och vi kommer att kakla i hörnet där badkaret ska stå och vid diskbänken.
Gallerdörrarna har blivit levererade i dag. Nu ska golvet "vila" i en månad och sen ska klinkersen på 🙂. Medans vi väntar på golvet så ska det målas, kaklas och pappa gör alla mellanväggar klara i Transtrand ,där han har sin skickebod, som sektioner att bara sätta upp när golvet är klart. 😀 

23 november
Phuuu....nu är jag så mör i kroppen och vi hann inte klart idag med gjutningen men det är inte mycket kvar till i morgon. Ska bli så skönt när det är färdigt 🤩. Vi har lite diskussioner på om vi ska sätta "riktig" bröstpanel eller om vi ska ta färdiga skivor som ser ut som panel i stället för det blir problem att få fast panelen då det bara är gipsskivor under 🤨. Nåväl det löser sig så småningom. 🙂 

22 november
Kul kul.....strömavbrott 😥 ok vad skrev jag? Jo, det har naturligtvis inte flutit på utan missöden på bygget. Vi fick en betongslip i stället för fräs så den fick vi åka och byta men efter det så har vi fräst golvet och börjat att gjuta en ny sula. Vi kom väl ungefär halvvägs igår och fortsätter i morgon. (Bilder finns på hundpensionatsbygget.) 🙂 I dag har vi vilodag från bygget och tar i tu med sånt som vi kommit efter med t ex tvätt, uppdateringar 🙂 och skrivbordsgöra.

18 november
Sen sist så har det hänt lite grejor på bygget. Vi har vägt av golvet och högsta punkten var (som vanligt med våran tur) högst 😥 så flytspackling kommer inte på fråga då det blir för dyrt. Så i söndags så skulle vi skura av garagegolvet för att senare fräsa det och gjuta på en sula. Naturligtvis så var det så mycket sand så det blev fullt i dagvattenbrunnen. Beställde tömning i måndags morse men än så länge så har dom inte dykt upp. Har målat taket vitt och överdelen på väggarna i svagt mintgrön 🙂 Morgan har monterat nya lampor som det ska sättas dimmer på så man kan ha mysbelysning åt hundarna. 😉
Har precis fått reda på att när vi gjutit den nya plattan måste den vila i en månad innan vi kan lägga på klinkers så nu blir det förskjutet igen. Så invigningen blir i januari. För Er som bokat i december så kommer Era hundar att få bo inne i huset med oss 🙂 som sagt så har vi inte turen på vår sida men när det blir klart så kommer det att bli sååå bra 😀

13 november
Idag så har jag tvättat väggarna upptill för där ska det målas. Panelen är uppsatt på utsidan och fönstret har kommit på plats.
Vi har också fått besök av Hampus, en welsh-hanne som min brorsdotter äger och han ska stanna över helgen. Tuva är kär i Hampus och Hampus är kär i Polly 🤨 

10 november
Äntligen så börjar det hända saker med bygget! "boden" är på plats och värmen fungerar. Morgan har grävt ner kabeln dit och börjat "flytta in" sina verktyg mm. Pappa och Robban har flyttat ut garageporten och gjort som ett burspråk för att behålla värmen för det ska muras ett varv med lecasten först innan väggen byggs annars blir det för kallt då det var 11 minusgrader här i morse. Har lagt in bilder under "hundpensionatsbygget" från idag.  

21 oktober
De senaste dagarna har gått i röja ur och slänga skräp och flytta grejors tecken 🤩 nu är verkligen allt med pensionatet igång. I söndags så kom Tuvas bror Hugo hit och ska vara här i tre veckor medans hans familj är på en skön höstsemester 😀 (hoppas att Ni får det kanon!) Ska ta lite bilder på garaget och försöka uppdatera vart efter byggandet fortskrider 🙂

16 oktober
Har varit till Falun på ögonlysning med Tuva och hon hade JÄTTEFINA ögon sa veterinären, och det visste vi sen innan men att dom va friska det visste vi inte, men nu vet vi! 😀 Jag är en jättelycklig matte som nu ser fram emot att här ska börja löpas 😮......ja inte direkt men jag tror att det blir i årsskiftet😉

15 oktober
I morgon blir det långtur tillsammans med Tuva (som ska ögonlysas) och min mor till Falun. Det ska ju bli oväder så det känns sådär.🤨 Men dom brukar vara duktiga att hålla efter på vägarna.🙂 Morgan är just för tillfället och sätter på plogarna och sandspridare utifall att det blir utryckning. Ska en tur förbi Borlänge oxå, lite shopping måste man passa på att göra 😉. Lite hundgrejor kan det nog bli som vi ska ha till hundpensionatet 😀.

5 oktober

Det har varit en otroligt rolig helg. På lördagen så stuvade jag in Polly och Tuva i bilen och begav mig till Sundsvall på hundutställning. I går ställde jag Tuva och hon blev 5:e bästa tik och jag är överlycklig 😀  Bodde i en stuga tillsammans med Carola, Pollys uppfödare och två kompisar till henne. Vilket gäng, så himla tokroliga norrlänningar  Som vanligt när jag är på utställning så har jag lärt mig massor, tackar ödmjukast för alla tips och råd.
Nu har jag fått blodad tand och anmält Tuva till Norsk vinnarutställning i Lilleström i november.


29 september
Vi har haft en stor förlust i familjen, min älskade brorsdotter Tessan har somnat in. Hon blev 27 år och dom åren har hon tillbringat till att förgylla vår värld. Alla som någon gång träffat Tessan glömmer henne aldrig. Den kärleken hon gav och den livslusten som hon hade var av sällan skådad sort. Det är helt obegripligt att hon inte finns här på jorden längre och vår sorg och saknad är ofanligt stor och tung.

21 september
Idag har jag och hundarna gått en tur på kalfjället med min mor, far och moster. Vi gick på Kungsleden som utgår från Högfjällshotellet. Det är ju lite lyx att gå på en asfalterad väg kan man tycka, men man snubblar förstås inte lika lätt. Det blåste ganska bra men det var inte så kallt som tur var. Vi gick till gapskjulet och fikade och där ligger en liten tjärn som vovvarna släkte törsten i. Har lagt upp några bilder i fotoalbumet oxå.  

8 september
Idag så åkte vi lite lastbil med husse för att Polly skulle "övningsåka" och det gick så bra så öva kändes lite överdrivet😉 kolla in bilden på Pollys sida 🙂

7 september
Jag gillar verkligen hösten, allra mest när vädret är som det var i förmiddags 🙂 Tog en lååångpromenad idag och jag kom ihåg att ta kameran med mig 😀 Kolla i fotoalbumet så ser ni vad härligt det var 🙂 Lite problem var det dock att fånga Polly på bild utan att hon flög 😉 Men några bra bilder blev det på tjejerna.
Det går framåt på hundpensionatsfronten också, hoppas att komma igång med byggandet i det närmaste, ska röja ur "boden" och förrådet som ska inredas med mysiga boxar till gästerna 🙂

27 augusti
Har varit i Mora en sväng idag och beställt nya linser, det är så skönt att slippa glasögonen när regnet piskar i ansiktet och för all del när det snöar och är kallt också 🙂.
Var förbi på Husdjursboden i Sälen och köpte hundmat och en ny jättefin regndress till tjejerna. Provade den på Tuva när jag kom hem (hade inga hundar med till Mora) och den satt som en smäck 😉 vilken snygging va? Höll på att skratta på mig när hon skulle gå......lyfte tassarna jättehögt 😀. Den blir kanon att ha när det är kletigt och blött ute (typ hela sommaren) och vi ska på utställning 🙂

24 augusti
Saker och ting blir nästan aldrig som man tänkt sig 😮 När jag kom på dressyrkursen i Östby på fredagsmorgonen så visade det sig att de flesta som skulle vara med hade hundar som inte hade fyllt ett år. Då bestämde jag mig för att byta Tuva mot Polly i stället, sagt och gjort så kom Morgan och bytte hund innan vi skulle ut och börja träna på allvar. Det visade sig att Polly är en otroligt lättlärd vovve och att hon blivit mycket mindre ängslig när det gäller både andra hundar och människor. Tyvärr så blev jag sjuk på lördagskvällen, fick först feber och sen var det ett spring på dass hela natten så jag missade sista dagen på kursen 😥 så j:vla typiskt. Har inte haft magsjuka på sju år och då blev jag matförgiftad i Borlänge.
Jag kan varmt rekommendera Nordenstam Hundeskole om man vill börja eller fortsätta med dressyr, gå in på www.nordenstam.no och ta en titt. Nu är självaste bossen Geir pensionerad men han har en kanonbra efterträdare i Bente Thomassen som har hand om det hela och håller kurserna tillsammans med två instruktörer.

19 augusti
Har varit på promenad i skogen och nu har i alla fall hösten kommit till Näset! Strålande sol och hög klar luft 🙂 Ni som gillar lingon ska i alla fall ge er ut i skogen om en eller ett par veckor när dom är klara för det är som en röd matta..... bara att plocka! 😀 Ganska bra med blåbär också, om man vill ha det.
Wilma ser så liten ut, hon byter päls så man kan säga att hon är "tunnhårig" och många gråa hår på ryggen har också kommit fram men hon bär sin ålder med heder, beter sig som en valp och fyller snart 8 år 😉 

17 augusti
I fredags så var Morgan, Robban, Martina och jag till Eskilstuna på Alan Jackson konsert. 🙂 Till förband så spelade först Refreshments och sen Jill Jonsson. Vilken show dom bjöd på.......helt magiskt. 🙂 Längtar nu till Country SM som går av stapeln på Sälens Högfjällshotell i 24-27 september. Alltid lika kul att åka dit.
Annars så är det fullt upp med att förbereda och planera för hundpensionats-bygget som snart kommer igång.
Ska gå en dressyrkurs med Tuva fre-sön, ska bli jätte spännande. Det är hos Geir Nordenstam som håller till i  Östby/Trysil. Han är mycket känd i Norge och jag lägger in en länk till honom under länkar.

Välkommen till vår webbsida
Oj oj oj........vilken helg 🙂 Har varit på utställning i Svenstavik och där uppe i lappträsk så är det otroligt trevligt welsh-folk 😀 har lärt mig så mycket om både welshen och utställningar osv.... Ställde för en domare som heter Leila Kärkäs som var frikostig med 2:or tills dom stiliga welsharna kom in i ringen. Tyvärr var Tuva ensam tik men vi fick i alla fall en 1:a ..... hon skulle vara lite mera glad tyckte domaren och jag som dämpat ner vårat yrväder för att hon inte skulle flamsa så mycket......där ser man 😮 lagom med flams alltså. Hon var också lite för tunn så nu ska här gödas så hon blir den bästa uppe i Sundsvall i början av oktober 😀
Matte är i alla fall jättestolt 😀

Välkommen till vår webbsida

29 juli
Städat ur husvagnen och trimmat Tuva och Polly för på lördag bär det av norrut, närmare bestämt Svenstavik där det är internationell utställning. Jag och Tuva åker tidigt lördag morgon och möter upp Johanna som kommer från Åre där hon varit några dagar. På söndagen blir det utställning! Wilma och Polly stannar hemma hos husse. Ska trimma Wilma i morgon. 🙂

23 juli
Har kommit hem efter ett par dagar i Mossby (sommarstället utanför Borlänge) hade jättefint väder i går och alltid lika mysigt där. 🙂 Tiden går i alla fall alldeles för fort, för inte ett enda foto blev taget, men ni får föreställa er ett hus 2 meter från sjön, egen brygga och sandstrand. Ska kolla om jag har något gammalt foto därifrån. Mor och far bor där hela sommaren och min moster och min g:a dagmamma var också där samt min son Robban och hans flickvän Martina, vi hade sååå trevligt.
Jag och Johanna tog en promenad uppe på berget bakom stugan med hundarna i går kväll när värmen gett sig så dom fick springa lösa och rasa av sig en stund. Stugan ligger precis bredvid vägen så jag törs inte ha dom lösa där och alla med welsh (skulle jag tro) vet att dom hör väldigt dåligt när dom befinner sig mer än tre meter ifrån dig.
Och regnet det fortsätter att ösa ner. När ska det SLUTA!😠

14 juli
Idag har jag haft besök utav mitt bonusbarnbarn Wilma, alltid lika roligt, det är full fart hela tiden......det gäller att hänga med. 😀 
I morgon ska det bli fint väder så då ska jag sitta ute och sola och läsa en bra bok hade jag tänkt.......fast inte hela dagen kanske. 😎
Tagit några foton på Polly och Wilmabarnet som finns på Pollys sida.

9 juli
Som jag förstått så har det regnat massor i resten av Sverige, här har det idag inte kommit en enda droppe.🙂 Synd att prognosen sa regn för idag har jag hängt tvätten inne. 😉 Putsat fönster och fejat värre det var i alla fall jättenödigt. Har liksom inte varit inne så mycket på sistone och det har satt sina spår vill jag påstå.😉 I morgon blir det lite hundvård, det var ett tag sen jag klippte tasshåren och dom är jättelurviga. Klorna har vi redan klarat av så dom klarar sig ett par veckor.
På lördag är det simmarfest i Lima och det nya bandet i byn "THE BOYS" ska spela. Nu är det inte några pojkar som spelar utan snarare medelålders gubbar 😉. Hoppas det blir hyfsat väder så ska jag överväga att åka dit och antagligen bli ganska myggbiten. 
Det blåser nu (kl.21.35) ganska mycket ute så då är väl regnet på väg skulle jag tro. Vart tog sommaren vägen😥. 
Saknar värmen....... 

6 juli
Har i helgen varit till Höljes i norra värmland på EM i rallycross. Fredagen och lördagen var det väldigt varmt men igår så var det faktiskt kallt. Det är så ovant att man måste ha långbyxor för att inte frysa, just nu så har vi 12,5 grader och det är 15 grader kallare än det varit de sista två veckorna.
Hugo åkte hem i onsdags så nu är det bara ursprungsflocken med Wilma, Tuva och Polly hemma och dom gillar att det är lite svalare för det är mera fart på dom.
Nu är det kvar att städa ur husvagnen så den blir klar för nästa sväng som jag inte vet när det blir men första möjliga tillfälle så åker vi en tur.

25 juni
SEMESTER: Sitter i skuggan på en camping i Smögen och det är supervarmt 😎 Vi har varit här sen i måndags och åker hem på lördag. I söndags så åkte vi till Mossby och lämnade Wilma hos mina föräldrar och Tuva, Polly och Hugo är hemma och Emma och Rickard är hundvakt. I början var det jättekonstigt att inte ha några hundar med sig när man är van att alltid planera för rastning och skugga. Men dom har det betydligt bättre hemma här. Men sju dagar per år så klarar vi nog att vara ifrån varandra. 
I går var vi och köpte färska kräftor och räkor och frossade hela kvällen mumsigt .

14 juni

Nu efteråt så skulle vi stannat hemma i stället för att åkt på utställningen i Avesta. Jag får väl skylla på domaren för det var i alla fall inte Tuvas fel, hon fick en 2:a i kvalitet och fick därmed inte tävla vidare i konkurransen. 😥 Tur att det inte var den första utställningen hon varit på för då hade jag nog "gett upp" med det här utställandet. Hon fick ju jättebra kritik den senaste utställningen.......men men 🤨. Bättre lycka nästa gång 🙂.  


12 juni
Idag har Totsie åkt hem och Hugo har tagit helgledigt och ska vara hos min son Rickard och hans familj. Igår kväll så badade Morgan Hugo och idag har jag trimmat honom, han blev så fin 😀. Före och efterbilder i fotoalbumet. Har badat och trimmat Tuva också för i kväll åker vi och hämtar upp Johanna i Vansbro och sen vidare till Mossby där vi ska sova över för att vara på utställning i Avesta i morgon. Polly skulle varit med men hon behöver spöka av sig innan vi ställer ut henne igen. Nu ska jag packa färdigt 😉. Trevlig helg allihopa!😀

11 juni
I går åkte Morgan och jag till Vansbro på skolavslutning, Johanna slutade 6:an. Otroligt så fort tiden går. Det har gått jättebra för henne i skolan så "fortsätt så även på högstadiet Joss så kan du bli vad du vill". Efter avslutningen så var vi till Selins och åt .... det har blivit en tradition. Pizzan var supergod och jag klämde i mig hela, förrutom kanten, snacka om mätt man blev.
När vi kom hem var det ett gäng med hundar som blev glada. Tog en långpromenad med Totzie som hade varit ensam inne, welsharna var i hundgården så dom var trötta. Skönt att röra på sig när man ätit sig halvt fördärvad.

9 juni
Idag har Totzi kommit till oss och ska vara här till på fredag. Hon är en femårig blandras. Den första hon blev precenterad för var Hugo som blev superglad när han såg henne, nästa var Tuva och det gick hur bra som helst. Tuva accepterar att Totzi är en äldre dam och samma gäller för Polly också. Nu är dom ute och traskar omkring på gården och Wilma får vara inne när Totzi är ute och tvärt om för jag är osäker om det skulle funka bra mellan dessa två, på en neutral plats kanske men inte hemma hos Wilma och någon maktkamp vill vi inte ha. Lägger in lite bilder i fotoalbumet. Ha det gott allesammans 🙂

8 juni
Nu har Hugo (Tuvas bror) kommit hit 😀 och ska stanna i tre veckor, Tuva blev superglad och dom har varit ute och jagat varandra runt huset.
Igår gjorde jag något som jag inte gjort på 15 år. Ja, kört lastbil har jag gjort lite då och då men inte med fullt gruslass på bil och släp. Jag följde med Morgan och lastade så att det var klart för avfärd för Rickard i morse. Ovant? ja det kan man säga .

6 juni
Har lagt in några till foton på Tuvas sida, det går så trögt så det får bli fler en annan dag. En ny länk till våra vänners kennel, Duvskogens som föder upp jaktlabradorer. Hoppas att ni alla får en härlig nationaldag 🙂

5 juni
Idag är det Bo som har namnsdag. Min far, min bror och min son heter Bo så grattis allihopa.
Hade tänkt lägga in ett gäng med bilder på Tuvas sida men uppkopplingen är så trög så jag provar lite senare i stället. Morgan berättade att det var vitt av snö på topparna på fjället idag och det har varit snöbyar i flera dagar brrrr... och snart så vänder det 😥 och vi går mot vintern igen.
Denna veckan har det städats i diverse rum och förråd, det är så otroligt härligt att slänga, fixa i ordning och städa (efteråt alltså).

27 maj
Sitter i Mossby och försöker uppdatera sidan, det går lite trögt med trådlöst bredband då det är dålig kontakt här, men jag gör ett försök.
😀GRATTIS PÅ 2 ÅRSDAGEN Nora, Cesar, Hugo, Diesel, Bea & Tuva😀 i efterskott då det var i söndags🤭

Om utställningen i Österbybruk kan jag bara säga "misslyckat". Det regnade, var trångt ( ca. 2000 hundar) och skitigt och Polly gillade inte domaren. Det gjorde Tuva men hon löper så hon ville inte "stå" så fint som hon kan.
Söndagen i Almare-Stäket gick lite bättre för Tuva men Polly är tyvärr rädd för domarna sen vi var i Malung😥. Resultat finns på utställningssidan.
Bilder från Utställningarna kommer så småningom, jag hade en egen fotograf med mig som skulle bränna en cd tills vi åker hemåt som vi gör i morgon.
Här i Mossby (sommarstuga utanför Borlänge) så har jag sett lomen, canadagäss, krickan (and) mm kolla fotoalbumet.

9 maj
Då har vi kommit hem efter utställningen i Malung och sammanfattningsvis så är jag jättenöjd. Polly blev BIG4 vilket är jättebra och Tuva kom till BIG finalen men blev oplacerad. Det var Tuvas första utställning och det var lite halvläskigt med det mesta, men i det stora hela så skötte hon sig jättebra. Polly tyckte domaren var läskig så det hade nog gått bättre om det hade varit en domare med "hundvana". Hon hade en läskigt stor prasslande jacka och stela knän och så är inte Polly van vid att människor beter sig. Men men det är väl klart att man skyller på domaren .
Vi träffade lite hundsläktingar där också, Rose-Marie från Dala-Järna med Tuvas syster Nora, halvsyster Tilda och faster Flisa. Nora är precis lika glad och sprallig som Tuva och eftersom hennes matte sa att hon var lite försiktig med främlingar och hon i stort sätt var som en propeller när hon såg mig så då blir man lite stolt som "gammelmatte".😀  
Vi tar nya tag och åker till Uppsala/Stockholm om två veckor och då är det "riktiga" utställningar så då gäller det. 
Nu har alla flickorna slagit sig till ro och sover som stockar i soffan och dom är väl värda sin skönhetssömn. 🙂
 

5 maj
I helgen som var så "drabbades" vi av en "lokal" tromb som hette Morgan 😮 han gick lös med både motorsåg och röjsåg i dagarna två och gjorde det nästan slätt i bäckdalen mot byn till. Jag lyckades stoppa honom så det blev två granar två tallar och några björkar kvar. Det blev så ljust både inne och på altanen 😀. Nu kan jag sitta ute och njuta av rådjuren som betar på ängen och förhoppningsvis blir det mindre mygg och om man har tur så kommer vi att kunna se änder som varje år håller till i bäcken men som man bara sett när man gått dit. Morgan sa att ska vi inte ta pilen också ...? men där blev det stopp!!!
Morgan har fixat hela dagen för att köra asfalt i morgon, det ska tvättas och donas för att köra den svarta massan. En gång i tiden så körde jag också asfalt och det jag kom ihåg av det så var det en evig väntan eller tokkörning då man t o m åt när man körde 🤭. Hoppas det är bättre nu 🤔. Passade på att ta lite bilder på vovvarna som jag lagt in under fotoalbum.

28 april
Det har varit en tung tid för vår familj, min son och hans fästmö förlorade deras ofödda barn. Det är så oerhört tragiskt och ledsamt. Men dom är unga och friska och har framtiden för sig. Just nu så håller dom på att flytta hit till byn. 🙂. Ska bli så kul att ha dom nära. Speciellt bonusbarnbarnet Wilma som varit hos oss i veckan, hon är en riktig solstråle 😀. 
Besked från bygglov har vi cokså fått och det var naturligtvis negativt, dom kommer inte hit 😥.
Har anmält Tuva och Polly på en rad utställningar, fick lite blodad tand när det gick så bra för Polly i Avesta. Vi tränar på ett par inofficiella utställningar först så tar vi dom officiella sen och hoppas på att det går bra även där. Jag är ju lite av en nybörjare när det gäller utställningar så därför var det så kul när det gick bra.

5 april

Trodde det var ett 1:a aprilskämt men det var SANT!! Bygglovs Mija och Matte var hit i torsdags och kollade in vårat utrymme som vi har under verandan. De ringde på onsdagen och sa att dom skulle komma.....ja ja 😉 skulle tro det ja....bygglov komma till oss ? 🤩 
Nu så är det bara att vänta och se, i maj får vi besked om vi blir med . På bilden är det vårat bonusbarnbarn Wilma som är i Bygglovs Mija och Mattes famn.
Igår var vi till Dysjön och solade och myste, troligen sista skoterturen på en sjö. Ca 40 cm slask på sjön gjorde att vi körde fast ordentligt med bägge ekipagen. Tog oss hem helskinnade med det kippade ordentligt i skorna för dom som inte hade stövlar.
På kvällen så invigdes verandan för i år, tacos stod på menyn och vi tände fotogenvärmaren så det var varmt och mysigt även när solen gått ner. 🙂


25 mars
Polly ska på sin första utställning 18 april i Avesta, det är en valp och veteranutställning som Dalarnas KK arrangerar. Ska bli spännande och se hur hon beter sig. Minns tillbaka på första utställningen med Jodie, det första hon gjorde var att hoppa på domaren. Det var lite pinsamt kan man säga 🤭.
Wilma är just nu på höglöp, hon backar och backar emot Tuva och Polly och dom fattar ingenting vad hon menar 🤔. Polly undrar nog varför hon helt plötsligt inte får en "läpphöjning" när hon passerar Wilma utan en inbjudan till "dans" i stället😉.

23 mars
Då har ännu en helg passerat, på lördagen blev det en skotertur igen. Tyvärr så var inte vädret så bra, eller det var ingen sol 😥 Vi åkte till Dysjön, Johanna och Morgan försökte fånga fisk men dom var inte så lättflörtade så vi grillade korv och satt och myste vid brasan i stället. På väg dit så såg vi 17 älgar och i en flock var det 10 stycken och när vi satt och grillade så kom det två älgar springande över isen i andra änden av sjön. Polly var förstås med och sova i kälken är en favorit bara man bäddar ner henne ordentligt, sov där i en och en halv timme. Kolla på bilderna i albumet 🙂

17 mars
I lördags var vi på tipspromenad med skoter till en tjärn och där var det fisketävling, helt och hållet otippat så vann Morgan 1:a priset. Försökte att hävda fusk då hans bete hade lampor i sig som blinkade men det var enligt arrangörerna tillåtet hmmm...  Polly var också med, det blev en hel dag med miljöträning, 35-40 skotrar 80-90 personer som hon sprang runt bland och satt i många knän. Men till sist blir man ju trött så jag bäddade ner henne i skoterpulkan under filtar och där mitt i gröten så somnade hon och sov ett par timmar. Tyvärr så glömde jag kameran men vi var ute i söndags också och då var alla vovvarna med. Lite trångt på skotern men det gick bra. Dessa bilder finns i fotoalbumet.

7 Mars

Polly växer så det knakar, hon är en supertrevlig liten vovve. Rickard och hans sambo och en liten treårig flicka bor hos oss när Rickard måste vara på hemmaplan och jobba. Hundarna uppför sig exemplariskt mot lillflickan, tom Polly är jättesnäll. Det är bra träning för hundarna att träffa mycket barn.
Jag har fått ett vikariat på skolan några veckor, jag har blivit "mat-tant". Det är utfodring av dagis och skolbarnen, ett par timmar om dagen, passar mig perfekt.


12 februari
Här är bilden på utmaningen jag fick från Rose-Marie! Det blev från våran vigsel på polisstationen i Sälen,lite festligt för på lördag firar vi ettårsdag 😀

3 februari
Det är så otroligt vackert ute, dimman har frusit fast på träden och solen skiner från en klarblå himmel på dagarna. Kylan håller i sig och toppnoteringen idag var -14 och bottennoteringen var i morse -24. Var ute på eftermiddagen och fotograferade lite runt på gården och dom finns i albumet.

1 februari

Nu har Polly bott hos oss i två och en halv vecka och hon växer så det knakar. Hon är en riktig gosetjej som älskar att ligga och mysa i soffan och då helst på en kudde. När hon inte gosar så är hon riktigt tuff, det enda som hon faktiskt tycker är lite otäckt är bilar som åker och dom som står stilla med motorn på, det är bara bra att hon har respekt för dom åtminstone.
Nu har vi en kallperiod igen.😥 Trist är det för det är för kallt att vara ute någon längre stund. Polly försöker att lyfta alla tassarna på en gång och när det inte går springer hon upp på trappen därifrån kan jag inte locka ner henne hur mycket jag än spelar apa.


17 januari
Igår eftermiddag kom vi hem från Piteå med vår nya familjemedlem, hon heter Polly och är en Welsh springer spanieltik på åtta veckor. Hennes bror Eniro åkte också med för han ska bo i Oslo, han levererade vi till Elverum idag där hans nya husse hämtade honom. Det verkar vara en riktigt tuff liten tjej som inte backat för något ännu.
Alla våra hundar kommer att få var sin egen sida där man kan följa deras utveckling. 

13 januari
I morgon bär det av norrut, åker först till Ikea i Sundsvall och shoppar lite och sen vidare till Sandö (Kramfors) och sover över hos Erika. På torsdag fortsätter jag mot Piteå och hämtar vår nya fyrbenta familjemedlem. En liten welshtik på åtta veckor. Åker tillbaka till Sandö och sover en natt till där för att på fredag åka hem. Det blir en tur på ca. 180 mil, men vad gör man inte för de små liven. 🙂

11 januari

Äntligen så får vi välkomna hem en ny familjemedlem, en liten tös ifrån Piteå kommer att flytta till oss. 🙂 Det är en valp ifrån Timras kennel på åtta veckor som jag ska hämta på torsdag. Åååå det ska bli så roligt att bli med valp igen.😀 


10 januari
Äntligen så har kylan gett med sig lite så man kan vara ute. I morse var det - 14 och nu så stiger temperaturen hela tiden och vid 17-tiden så är det -5 grader. Det ska bli plusgrader de närmaste dagarna och det är ju inte heller bra för då kanske den lilla snön som vi har kvar försvinner. Vi behöver mer snö så det kan bli lite skoteråkning.

Jag väntar på ett besked och jag hoppas att det blir som jag hoppas, det är superjobbigt att vänta så vi får hoppas att "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". 🙂
2 januari
Cesar har A på sina höfter och det var superbra. 😀 

1 januari 2009
Det har blivit något fel som är trasigt, uppdaterade bloggen den 18 dec. men det har inte blivit med. 😥 Kom inte ihåg vad jag skrev så då får jag väl skriva lite om jul och nyår i stället. En lugn jul och ett ännu lugnare nyår har passerat. Mycket god mat har det i alla fall blivit. Vi har kallt väder, strålande sol och ca. 20 minusgrader på dagen och lite kallare på nätterna. Igår så arbetade jag sista dagen på gruppboendet på ett tag, min visstidsanställning tog då slut och nu har jag ofrivillig semester ett tag. 🙂 Om det är någon som behöver hjälp med hundpassning så hör av er.

7 december

Som vanligt har det varit arbete hela veckan, men som traditionen bjuder så var vi på julmarknad i skolan i går. Luciatåg med tomtar, änglar och pepparkaksgubbar, så himla mysigt! Efter lucian så blev det aktion. Jag ropade in stomp ( ett lokalt bröd ) och fick ett silverfat på köpet. Efteråt gick vi på Biggans och åt middag.
Jag har börjat fundera på julklappar 🤩 alltid lika svårt och jag är usel på att vara ute i god tid när det gäller just det. Det är svårt att komma i stämning för julhandlandet för långt i förväg , tycker jag. Får försöka att ta en shoppingtur till helgen och julhandla.


30 november
På fredagen så var jag och en av dom boende från jobbet på en sjö och anglade. Strålande väder och det blev två gäddor som vägde 1,5 och 2 kilo. Wilma och Tuva var också med och sprang, hittade små abborrar där vi bytt ut till nytt bete och tuggade på dom frusna firrarna så bara stjärten stack ut ur munnen bläää.... 🤒   Lägger in bilder i albumet 🙂
Igår kom det ett par vänner från Hedemora och hälsade på. På kvällen så var vi på Magasinet och åt Biggans goda julbord.  🙂
Det har snöat inatt så nu (vid 13-tiden) så har det nog kommit drygt en decimeter sammanlagt och det fortsätter att snöa....

23 november

I onsdags så åkte jag och mina arbetskamrater till Köpenhamn. Vi bilade till Gardemoen i Oslo och flög därifrån till Kastrup. Det var första gången som jag var där, en mysig stad med många pubar och supergod mat. På torsdagkvällen så var vi på Tivoli där dom hade julmarknad, miljoner lampor och massor av småstugor där det såldes allt som man kan behöva till jul. Det var bara hur mysigt som helst! 🤩 På fredagen åkte vi hem. I går blev jag och Johanna bjudna på Lammet och Grisen av Morgan, där blev det MYCKET och god mat. Sen åkte vi hem och tittade på när Larz-Kristers gick vidare i Dansbandskampen Morgan har lyckats få mig att titta trots att jag inte gillar dansbandsmusik och jag till och med röstade som jag aldrig gör annars men dom är ju bra och dessutom från Dalarna.  


Välkommen till vår webbsida

16 november
Har varit ute på eftermiddagen och det blev några bilder! Ett smakprov här och resten i fotoalbumet 🙂

15 november
I torsdags så var Morgan och jag till Mora och gjorde synundersökning. Morgan fick sitt första par glasögon och detta måste ju vara ett tecken på att han håller på att bli gammal  och jag fick reda på att mitt synfel blivit bättre 🙂.

Igår var jag på min första hockeymatch, det var i Mora och dom mötte AIK. Vad ska man säga 🤭 inte direkt något som jag blev biten av eller som jag kommer att längta till igen men maten var otroligt god och trevligt sällskap var det också.  Resultatet kommer jag inte ihåg men jag vet i alla fall att AIK vann!

Idag så har det varit trimning på schemat och flickorna blev så jättesöta 🙂 
Har lagt in bilder i fotoalbumet!

9:e november
Har fått resultat från Beas höftröntgen, hon har C-D och det var inte så roligt att höra. 😥 Wilma är tydligen inget bra avelsämne då hon lämnar dåliga höfter, det kommer i alla fall inte från Pappan eftersom han bara lämnat friska höfter från sina tidigare kullar. 🙂 

5:e november
Efter att Tuva och Nora hade B-höfter så gick det inte lika bra för Diesel, han hade A på ena och D på andra 😥. Nu väntar vi på resten av gänget och håller förstås tummarna.

4:e november
Har sett att några redan hittat hit, va kul! 🙂 Om Du inte känner till att jag har en blogg sedan förut så kan Du gå in på www.fjalltoppen.blogg.se och kika.

2:a november

Jättekul med en egen hemsida, jag kommer att blogga här i fortsättningen och berätta om oss. Det kommer i första hand handla om hundarna men naturligtvis också om andra saker som händer och sker i våra liv.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Alf | Svar 03.10.2013 18:23

Du skulle bara veta hu Cesar är,han är helt underbar.Han kommer att bli lika härlig som min förra hund,Boyson.Vi har börjat förstå varandra bättre och bättre.

Alf Sundholm | Svar 24.06.2013 13:27

Sådär,nu har Cesar flyttat och det ser ut att gå bra.Han är verkligen en toppenhund så nu lever jag upp igen.Det går ju inte vara utan hund,människans bästa vän

Åsa 24.06.2013 17:44

Hej Alf! Va härligt att det går bra med Cesar. Ge han en stor kram från "gammelgammelmatte" :)

Alf Sundholm | Svar 20.06.2013 16:37

Hej.Jag heter Alf Sundholm och jag vill bara tala om att på söndag 23/6 ska jag och min fru,Agneta hämta Cesar i Stöde.Så nu blir han Erikslundsbo livet ut.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.05 | 12:07

Nej tyvärr inga valpar på gång. // Åsa

...
11.05 | 00:14

har ni nån welsh till salu?

...
17.11 | 11:08

Hej! Har inte några planlagda kullar för 2020.

...
16.11 | 23:19

Hei
Vi er en norsk familie som har planer om å skaffe oss ny hund vår/sommer 2020. Vi har hatt hund før, som dessverre døde 2018. Har dere planer om kull i 2020

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS